perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulukuu Kaliforniassa

Tämä on nyt sitten neljäs vuosi putkeen, kun olemme Jonin kanssa talvireissulla. Tällä kertaa matkakohteeksi valikoitui Yhdysvaltojen länsirannikko. Kolme kertaa putkeen vietetty joulu Aasiassa vaati jo hieman vaihtelua. On ihan mukavaa, että reissussa on vaihteeksi  joka paikassa ihan normaalit vessat ja ihmisten kanssa pystyy kommunikoimaan muutenkin kuin hymyjen ja käsillä viuhtomisen avulla. Niin sitä on joskus "vähään" tyytyväinen.

Matkaan lähdimme marraskuun 30. päivä. Ihanat ystävämme Helsingissä tarjosivat meille paitsi hyvän yösijan ennen reissuun lähtöä, myös mukavan illan ystävien kesken ja erinomaisen ruoan parissa. Kiitos teille rakkaat!

Matkan ensimmäinen lento Lontooseen taitettiin sinivalkoisin siivin.

American Airlinesin lento Lontoosta Los Angelesiin sujui yllättävän joutuisasti siihen nähden, että istuimme koneessa rapiat 11h. Business-luokan ohi kävellessämme kieltämättä tuli sellainen ajatus, että pitäisiköhän sitä joskus vähän panostaa näille pitkille lennoille. Onneksi siellä turreluokassakin kuitenkin oli ihan mukavan tilavat oltavat ja lentoyhtiön tarjoama elokuvavalikoima oli ehdottomasti paras kaikkiin aikaisempiin lentoihimme verrattuna!

Sekin oli ehdoton plussa, että lentokenttävirallisuudet LAX-kentällä sujuivat nopeammin kuin koskaan aikaisemmin Yhdysvaltoihin saapuessani. Koskaan aiemmin en nimittäin ole selvinnyt jonottamasta maahatulotarkastukseen vähintään 20-30 minuuttia. Nyt pääsimme kävelemään suoraan läpi.

Epämääräinen matkasuunnitelmamme

Vietämme reissun ensimmäiset kaksi viikkoa Los Angelesin alueella ja sen jälkeen on tarkoitus lähteä kiertelemään muitakin paikkoja. Tämä ensimmäinen viikko on kulunut Long Beachilla Losin alapuolella ja seuraavan viikon vietämme Santa Monicassa. Kolmannen ja neljännen viikon aikana tarkoituksenamme on käydä ainakin San Fransiscossa ja kelien salliessa myös Grand Canyonilla (ja siinä samassa Las Vegasissa). Katsotaan lähempänä missä järjestyksessä nämä kohteet sitten kierretään ja muuttuuko suunnitelmat matkan varrella.

Mutta mikäs täällä ollessa. Aurinko paistelee ja lämpöä on 15-20 asteen välillä. :)

Ensimmäisen aamun mukava yllätys: hotellin takapihalla on aurinkoa, uima-allas sekä poreamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti