sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Rayongin alueen rantoja ja Ban Phe

Vuokrasimme eilen skootterin, jotta pääsisimme hieman katselemaan Laem Mae Phimin lähialueita. Päämääränämme oli Ban Phe:n kalastajakylä, jonne on täältä matkaa noin 30 kilometriä. Ihan sopiva matka siis skootterilla ajettavaksi, sillä ainakin mulla tahtoo aina aika äkkiä puutua takamus kyydissä istuessa...

Skootterin päivävuokra oli 200 bahtia (eli nelisen euroa) ja siihen vielä bensat päälle. Tosin bensoihinkaan ei mennyt päivän aikana kuin vajaat kaksi euroa, joten kaiken kaikkiaan se oli aika edullista ajanvietettä. Täällä aika monet ravintolat mainostavat vuokraavansa mopoja, mutta viime keskiviikkona me ei ainakaan onnistuttu löytämään yhtään vapaata menopeliä koko kylästä. Ilmeisesti nuo lähialueen resorteissa asuvat ruotsalaiset ovat omineet ne itselleen. Mopoa kannattaa siis vaikka kysyä pari päivää etukäteen, niin varmemmin saa pyörän juuri sinä päivänä kuin haluaa.

Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä ollut ihan kannattavaa vuokrata skootteri vaikka viikoksi, kun se kerran on niin halpoaa. Tässä lähistöllä on kuitenkin aika paljon pieniä kyliä ja kaupunkeja, joissa olisi varmaan ollut ihan kiva poiketa. Laem Mae Phimista pääsee kyllä tuollaisellakin lava-autotaksilla Ban Phen kaupunkiin, mutta muutoin täällä ei oikein tunneta paikallisliikenteen käsitystä.

Kartta Rayongin rannoista

Tällaisen kartan kun me olisimme löytäneet jostakin jo aiemmin, niin olisi ollut paljon helpompi tehdä päätös tänne Siaminlahden itäpuolelle tulemisesta. Tai siis kyllähän Google mapsista katsottuna näkee, että merenrantaahan siinä on koko matkalta, mutta majoituspaikkojen suhteen Maps ei paljonkaan anna apuja. Ei tämäkään kartta nyt täysin aukoton ole, mutta onpahan ainakin jotain mitä näyttää taksikuskille. :) Näiden karttaan merkattujen rantojen ympäriltä voi siis varmasti löytää itselleen majoituksen. 

Ainakin Laem Mae Phimin ja Ban Phe:n välillä oli rannalla aika monia isoja kerrostalokomplekseja, joista voi ostaa itselleen huoneisto-osakkeen. Veikkaisin, että sama homma on tuolla Rayongin yläpuolella olevien rantojen luona. Jos siis tykkää Thaimaasta tosi paljon, täältä saisi itselleen vielä suht edullisesti kivan loma-asunnon. Mitä ilmeisemmin aika monet ruotsalaiset ja suomalaisetkin ovat moisen itselleen jo ostaneet. 

Jos beach hopping kiinnostaa, täällä näitä rantoja riitää.

Ban Phe

Ban Phe on pieni kalastajakaupunki Rayongista ehkä n. 30km etelään päin. Sinnekin voi halutessaan jäädä majoittumaan, mutta suurin osa turisteista tulee kaupunkiin Koh Sametin saarelle lähtevien lauttojen takia. Laem Mae Phimiin verrattuna Ban Phessa on paljon enemmän  ostosmahdollisuuksia, mutta himoshoppaajien kannattaa kyllä suunnata jonnekin muualle. Suurin osa "kaupoista" myy ihan vain perus t-paitoja, tennareita ja läppösiä. Mutta niillähän ainakin täällä ollessa pärjää vallan mainiosti. Ban Phessa on myös kiva torialue, jossa on myytävänä niin tuoretta kuin kuivattua seafoodia.

Itse ainakin olen paljon mieluummin täällä Laem Mae Phimissä kuin Ban Phessa, vaikka kivalta kaupungilta sekin vaikutti. Yksi syy on pelkästään jo tuo liikenne. Täällä on nimittäin paljon helpompi päästä tien yli kuin Ban Phessa, jossa kaikennäköisiä kulkuneuvoja on huomattavasti paljon enemmän.

Matkalla Ban Phe:n kaupunkiin.
Jokaisella kaupungilla on oma porttinsa.
Ban Phen rantakatua.
Tätä kuivattua seafoodia on täällä joka paikassa. Ja sitä on jos jonkinlaista sorttia.

Ei voi mitään, näiden kojujen ympärillä leijuu aina aika ellottava haju.



Tämä on meidän suosikkijälkkäri täällä! Bambukepin sisässä kypsytettyä makeaa riisi-rusina-papumönjää.
Tämä uimaleluja myyvä auto on aika hassu ilmestys, kun se tulee tien päällä vastaan.
Koh Sametille lähtevien lauttojen satama.
Lounasravintola matkan varrella.

Tilasimme grillattua kanaa lounaaksi. Pöytään tuotiin kokonainen kana.
Lounasravintolan vessa. Jäi käyttämättä.
Uimalelut ovat iso juttu täällä.
Mikäs täällä huristellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti